tisdag 29 mars 2011

Spasmodic

Intervju med death metal-bandet Spasmodic. Publicerad i Sweden Rock Magazine nr 77.

Vilka fan är Spasmodic?
– Vi är ett dödsmetallband från Ludvika som repat tillsammans i fem år och är aktuella med ep:n Carve Perfection, säger sångaren Alexander Högbom. Jag sjöng tidigare i ett kängpunkdödsmangelband som hette Mutilated och fick erbjudande om att vara med i ett melodiskt dödsmetallband som hette Methaphore. Där var Johan Haglund och Tommy Haglund medlemmar. Det melodiska är inte min grej så när jag började skriva låtar ändrades musiken mot det hårdare vilket två av medlemmarna inte gillade. Johan och Tommy var på min sida så vi startade Spasmodic istället.
Vad är det med det hårdare som lockar?
– Det är bättre. Hela genrebeteckningen melodisk dödsmetall är konstig. Melodier och dödsmetall hör inte ihop.
Hur gick det till när ”Carve Perfection” gick från demo till ep?
– Vi spelade in en demo på tolv låtar och eftersom vi aldrig blir nöjda spelade vi in den tre gånger. När Johan Murmester på Emrinc hörde av sig och ville göra en ep av den så svarade jag först nej eftersom vi var så trötta på låtarna, men han övertygade oss. Fyra spår valdes ut och mixades om till ep:n och de blev sjukt jävla mycket bättre än på demon.
Berätta om Spasmodics samarbete med Masse Broberg från Dark Funeral.
– Han är också från Ludvika så vi har stött på honom när vi spelat på samma ställen och vi frågade honom om han ville hjälpa oss och han tackade ja. Vi gav honom ett par låtar och han skrev om mina texter innan han sjöng in dem. Bland annat klagade han över min engelska grammatik. De två låtarna kommer på vårt album, som förhoppningsvis släpps till sommaren. Det är extra kul eftersom han lämnat Dark Funeral och det kan vara det sista han spelar in.
På er hemsida finns det en bild där Alex Webster och George Fisher från Cannibal Corpse köper ”Carve Perfection”. När hände det?
– Det var vår gitarrist Johan Kvastegård som träffade dem på Getaway Rock Festival i Gävle. De har inte hört av sig om vad de tyckte om musiken, men de gillade omslaget. Skorpan sade att det var en bild de hade kunnat använda sig av.
Vad är grejen med grisarna på er Myspacebild?
– Vi ville göra något annorlunda. Jag har ingen lust att köra den traditionella dödsstilen och vill att det ska vara skruvat. Ingen blir ju rädd för traditionella dödsbilder längre, medan grisar är otäckt, lite perverst liksom. Vi var skiträdda. Grisarna väger 200 kilo och välte omkull oss. Det togs ungefär 200 bilder och en blev bra.
ANDREAS JAKOBSSON

FAKTA
Spasmodic från Ludvika har just släppt den stenhårda ep:n ”Carve Perfection”. Den tydligaste influensen är Cannibal Corpse vars låt Fucked With A Knife föräras med en bonuscover på b-sidan av den kommande kasettugåvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar